Gezondheidsregistratie

Via het gezondheidsregistratie programma van BRIGHT Software heeft u de mogelijkheid om behandelingen te registreren, medicijngebruik in te zien en de gezondheid status van uw dieren duidelijk te krijgen. Het programma bestaat uit twee onderdelen, namelijk het BRIGHT-Portaal en de Gezondheid App. Via de gezondheid App kunt u direct in de stal al uw behandelingen registreren. Nadat alles is geregistreerd kan er gecommuniceerd worden met het centrale systeem, het BRIGHT-Portaal.

Via het BRIGHT-Portaal wordt automatisch uw stallijst opgehaald bij RVO. Daarnaast kunt u hier ook al uw medicijnen toevoegen, behandelplan samenstellen en overige instellingen beheren. Uiteindelijk worden alle behandelingen, individueel of van het hele koppel, opgeslagen in het portaal. Doordat het een online systeem is, kunt u vanaf elke willekeurige PC inloggen op uw account en inzage krijgen in uw administratie.

Mogelijkheden binnen het gezondheidsregistratie programma zijn:

 • Automatisch synchroniseren met RVO
 • Oormerken bestellen
 • Invoeren van behandelingen
 • VKI-Formulier aanmaken
 • Overzichten en/of rapporten aanmaken
 • Medicijn leveranties invoeren
 • Medicijn voorraad bijhouden

BKI LIGHT

Het gezondheidsregistratie programma is uit te breiden met het BKI (Begeleiding kalveren informatie) programma. Het BKI programma bestaat uit twee onderdelen, namelijk weekstaten en koppelberekening.

Via de module weekstaten kan per week gedurende een ronde het voerverbruik, voerleveranties en voervoorraad bijgehouden worden. Door middel van een voerschema kan per week gecontroleerd worden of het koppel onder, boven of gelijk zit aan het voerschema. Dit geeft u tijdens de ronde al een beter beeld over de voeropname.

Invoer van gegevens (Weekstaat):

 • Uitval incl. rede
 • Diermutaties (aanvoer/afvoer etc) ter controle. Standaard worden deze via RVO opgevraagd
 • Voerleveranties
 • Voerverbruik (bij meerdere koppels kan het verbruik aan een koppel toegewezen worden).
 • Voervoorraad
 • Beoordeling van koppel

Een aantal van deze stappen kunnen via mobielen weergave ingevoerd worden, namelijk de dieruitval, garantie kalveren en voerleveranties.

Door ook de gewichten, (aanvoer / slacht) in het programma te verwerken, kan aan het einde van een ronde een kengetallenrapport uitgedraaid worden die u inzicht geeft in hoe het koppel technisch heeft gedraaid.  

Om ook het financieel resultaat van uw koppel inzichtelijk te krijgen, kunt u gebruik maken van de module Koppelberekening. Door middel van eenvoudige stappen kunnen de kosten en opbrengsten in het programma verwerkt worden. Maakt u gebruik van de module weekstaten, dan kunnen gegevens zoals dierverplaatsingen, voer leveranties en voer in uitval automatisch overgehaald worden vanuit de weekstaten.

Uiteindelijk kunt u een rapport van het koppel aanmaken die inzicht geeft in het technische en financieel resultaten van het koppel. Koppels binnen een bedrijf kunnen ook met elkaar vergeleken worden.  

Contact

BRIGHT Software B.V.
Bukkumweg 24F
5081 CT Hilvarenbeek
T. +31 (0)13 504 6004
F. +31 (0)13 504 6005
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © BRIGHT Software
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites