Selectie Box

BRIGHT Software levert software voor geavanceerde weeg- en selectieboxen voor schapen en geiten. De selectie box wordt gekoppeld met het I&R Schaap/Geit. Op deze manier kunnen de gegevens direct worden geregistreerd en kunnen selectie instellingen worden ingegeven. 

Door middel van elektronische oornummers worden dieren herkend. Het dier gaat in de box staan en het elektronisch oornummer wordt automatisch gelezen. Vervolgens wordt het gewicht getoond op de weegschaal. Het diernummer en gewicht worden overgenomen in de administratie. De selectie box bepaalt in welke groep het dier hoort afhankelijk van de instellingen. De box gaat open en het dier gaat de juiste kant uit.

De video hieronder geeft een impressie over de werking van de selectie box.

Kortom is de selectie box de ideale totaaloplossing voor het snel en accuraat registreren, wegen, en sorteren van de dieren. Daarnaast is het ook mogelijk om bij het RVO dierinformatie van het dier op te halen. Op basis hiervan kunt u controleren of het dier is aangemeld, exportwaardig is, etc. Deze informatie kan ook worden meegenomen in de beslissing in welke richting het dier moet worden gesorteerd.

De selectie box heeft de mogelijkheid om in drie richtingen te sorteren, niet herkenbare dieren te merken, aanvullende informatie vast te leggen aan de hand van een barcode, etc.

Contact

BRIGHT Software B.V.
Bukkumweg 24F
5081 CT Hilvarenbeek
T. +31 (0)13 504 6004
F. +31 (0)13 504 6005
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © BRIGHT Software
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites